lördag 4 februari 2012

Evelinas LCHF-chokladkaka med en touch av apelsin

Evelinas chokladkaka med en touch av apelsin

Ingredienser
5 ägg
1,5 dl sukrin
1 dl Kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
150 g smält smör
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
ca 0.5 dl mandel
ca 1 dl hasselnötter
ca 50 g hackad mörk choklad med apelsinsmak 70%

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Mixa hasselnötterna och mandeln till grova bitar med stavmixer/matberedare
Vispa äggen och sukrinet till de blir nästa vita.
Blanda alla torra varor (kokosnötsmjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver, mandel och hasselnötter och hackade chokladen) i en egen bunke.
Vänd försiktigt ned de torra varorna i smeten.
Vänd ned det smälta smöret och rör försiktigt om.
Smörj en form och häll i smeten.
Grädda i cirka 30-35 minuter.
Servera med vispad grädde och eventuellt hallon eller rivet apelsinskal på




Världens sämsta bilder haha har bara min mobilkamera att ta bilder med!! 

2 kommentarer:

  1. Måste ju tyvärr säga att chokladkakan inte ser så aptitretande ut :/ haha. men den är säkert godare än va den ser ut :P

    SvaraRadera
  2. haha jaa som sagt har jag bara min mobilkamera att ta bild med, den va asgod! T o m karln ville ha mer hehe ;D

    SvaraRadera