Evelinas chokladkaka med en touch av apelsin
Ingredienser
5 ägg
1,5 dl sukrin
1 dl Kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
150 g smält smör
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
ca 0.5 dl mandel
ca 1 dl hasselnötter
ca 50 g hackad mörk choklad med apelsinsmak 70%
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Mixa hasselnötterna och mandeln till grova bitar med stavmixer/matberedare
Vispa äggen och sukrinet till de blir nästa vita.
Blanda alla torra varor (kokosnötsmjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver, mandel och hasselnötter och hackade chokladen) i en egen bunke.
Vänd försiktigt ned de torra varorna i smeten.
Vänd ned det smälta smöret och rör försiktigt om.
Smörj en form och häll i smeten.
Grädda i cirka 30-35 minuter.
Servera med vispad grädde och eventuellt hallon eller rivet apelsinskal på
Världens sämsta bilder haha har bara min mobilkamera att ta bilder med!!
Måste ju tyvärr säga att chokladkakan inte ser så aptitretande ut :/ haha. men den är säkert godare än va den ser ut :P
SvaraRaderahaha jaa som sagt har jag bara min mobilkamera att ta bild med, den va asgod! T o m karln ville ha mer hehe ;D
SvaraRadera